Книги за Фреди?

Freddie
Всичко за Фреди Меркюри!

Re: Книги за Фреди?

Мнениеот headlong » 04 Апр 2010 13:30

Честито на всички,които са се сдобили по една или друга причина с книги за Фреди.Не мога да дам обективно мнение за тях,защото никога не съм чела такава книга за него.Но ако трябва да си говорим откровено, предпочитам да изгледам някой документален филм с негови клипове и интервюта,отколкото да чета подобни неща.Предпочитам да чуя нещата от неговата уста или от хората, които са го познавали наистина и са работели с него.Примерно групата.Бих успяла да придобия някаква по-ясна представа за него,отколкото да чета книги от "автори" ,които един бог знае дали са наясно с нещата и дали не си измислят, само за да трупат печалба.
В Китай например, бяха написали книга за Майкъл за едно денонощие.Но какво да се прави,народа е гладен и трябва да яде.
"За мен няма нищо по-важно от това да правя хората щастливи"

Майкъл Джаксън
Аватар
headlong
The Works

Мнениеот pepi pandova » 04 Апр 2010 23:23

Последната ми придобивка е една книга за Фреди,написана от личният му в продължение на 12 години асистент Питър Фрийстоун и носи семплото заглавие
''Freddie Mercury'-an intimate memoir by the man who knew him best'' и там всичко е написано много искрено,откровено и без излишна помпозност,без пикантерии,жълтини и грозни клюки и се развенчани доста митове и легенди. Страхотна е -започвам втори прочит
Each night i cry and still believe in lie i 'll love you till i die
Аватар
pepi pandova
A Night At The Opera

Мнениеот SexyDevil » 05 Апр 2010 17:43

pepi pandova написа:Последната ми придобивка е една книга за Фреди,написана от личният му в продължение на 12 години асистент Питър Фрийстоун и носи семплото заглавие
''Freddie Mercury'-an intimate memoir by the man who knew him best'' и там всичко е написано много искрено,откровено и без излишна помпозност,без пикантерии,жълтини и грозни клюки и се развенчани доста митове и легенди. Страхотна е -започвам втори прочит

От къде мога да си я поръчам тази книга?
Freddie Mercury- Lover of Life, Singer Of Songs
Аватар
SexyDevil
НАКАЗАН ПОТРЕБИТЕЛ

Мнениеот pepi pandova » 05 Апр 2010 22:27

От къде мога да си я поръчам тази книга?[/quote]

Можеш да я поръчаш от ''Amazone.uk.'' и ще ти я доставят сравнително бързо-около 3 работни дни
Аватар
pepi pandova
A Night At The Opera

Мнениеот Scorpi_94 » 28 Май 2010 10:56

Някой има ли идея дали в някой сайт ги има целите книги или поне откъде мога да си ги купя и колко струват? Отнася се за всички книги свързани с Фреди! Напоследък откривам доста прилики между моя живот и неговия - но за това друг път и в друга тема! Та много ви моля, ако някой знае нещо - да напише - но ако не е линк за Интернет - страница, насочете ме откъде мога от Бургас да си ги купя! Предварително искрено ви благодаря!!!
Image
Аватар
Scorpi_94
A Night At The Opera

Мнениеот Делфин » 03 Юли 2010 22:00

Майка ми днес ме зарадва, че ми купила от една антикварна книжарница българското издание на "The Show Must Go On" на Рик Скай за 2 лв. [smilie=a119.gif]

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот dimitard1 » 03 Юли 2010 23:20

Да не искаш да кажеш, че досега си я нямал? :shock:
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Български форум за кино: http://www.kinobg.org/
Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот pepi pandova » 05 Юли 2010 11:19

Издадена е нова книга за Фреди,която се нарича
''Фреди Меркюри-със свои думи за своя живот'' и искам да изкажа специални благодарности на Lovekills,която ни информира своевременно на форумната среща вчера.Благодаря ти,Бони!!!След като пихме кафе се запътихме към най-близката книжарница и последва масово изкупуване на съответната книга,бих казала еуфорично масово изкупуване-хи-хи.и останахме много доволни.
Аватар
pepi pandova
A Night At The Opera

Мнениеот LoveKills » 05 Юли 2010 17:39

Няма за какво, Пепи!
Всъщност аз разбрах за въпросната книга от Милена (Scorpi_94), така че благодарностите са за нея. :)
Та така... На мен ми подариха книгата преди два дни, вие пък масово я изкупихте от книжарницата и сега започваме групово да я четем! :mrgreen:
"Ако обичаш глазурата и черешката на тортата, трябва да си достатъчно самоуверен да отидеш да си я вземеш!" - Ф. М.
Аватар
LoveKills
A Day At The Races

Мнениеот dimitard1 » 05 Юли 2010 22:15

Аз вече я започнах. Първите 30 страници ги изпапках за нула време. Наистина са интригуващи. Само дето един въпрос ме измъчва - наистина ли той е казал тези думи? За съжаление няма как да разбера, затова продължавам да чета, опитвайки се да не се мъча с такива въпроси.
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот pepi pandova » 05 Юли 2010 22:46

Аз я прочетох цялата още снощи, днес започнах втори,по-задълбочен прочит и не бих казала че съм 100%сигурна че някои от нещата наистина ги е изрекъл -намерих за доста смущаващи крайни негови откровения.Но въпреки тези леко скандални изрази,книгата ми хареса-Фреди си е Фреди.Мнението ми е позитивно в случая :mrgreen:
Аватар
pepi pandova
A Night At The Opera

Мнениеот Scorpi_94 » 07 Юли 2010 22:44

Аз пък честно със сълзи се смях на някои работи! Но и много плаках за други! Книгата наистина е много яка!
Image
Аватар
Scorpi_94
A Night At The Opera

Мнениеот BUNI8 » 12 Юли 2010 11:50

Малко инфо за книгата по канал 1

http://bnt.bg/bg/news/view/32691/za_kni ... voja_jivot
Аватар
BUNI8
A Day At The Races

Мнениеот Делфин » 12 Юли 2010 15:21

dimitard1 написа:Да не искаш да кажеш, че досега си я нямал? :shock:

Имах английската версия, но не и българската. Неколкократно съм молил във форума ако някой я намери по антикварните книжарници да ми я купи, но явно толкова се чете...

В.
Делфин
Made In Heaven

Мнениеот blue skies » 12 Юли 2010 17:07

pepi pandova написа:Аз я прочетох цялата още снощи, днес започнах втори,по-задълбочен прочит и не бих казала че съм 100%сигурна че някои от нещата наистина ги е изрекъл -намерих за доста смущаващи крайни негови откровения.Но въпреки тези леко скандални изрази,книгата ми хареса-Фреди си е Фреди.Мнението ми е позитивно в случая :mrgreen:

Предполагам,че тук-там авторите са сложили нещо "за цвят",все пак да стане по-пикантно...или са доукрасили.Все пак на 2/3 книгата би трябвало да е достоверна...Аз я започнах,но съм чела много малко за сега. :wink:
"В човешкото сърце винаги остава поне още една капка сила,докато е живо,докато се надява,докато вярва..."
Димитър Талев

"Не мисля,че ще остарея и това не ме интересува.Аз изживях един пълен живот.Аз наистина направих всичко.И ако утре умра - не давам за това и пукната пара."
Фреди Меркюри

"I can't eat,can't sleep
Still I hunger for you when you look at me
That face,those eyes
All the sinful pleasures deepinside..." /"Original sin" 2001/ El.John

Изображение
Аватар
blue skies
Hot Space

Мнениеот headlong » 19 Юли 2010 20:18

Честито на всички.И аз скоро възнамерявам да си я купя,но искам да чуя още отзиви за нея.Харесва ли ви като цяло как е написана,има ли снимки?Искам подробности.... [smilie=a045.gif]

Майкъл Джаксън
Аватар
headlong
The Works

Мнениеот headlong » 25 Авг 2010 12:17

Само исках да ви се похваля ,че от вчера и аз съм горда собственичка на книгата..В амазон е пълно с книги за Фреди,но съм малко скарана с английския.А и честно да си призная, българският е много по-звучен и красив език от английския.Беше крайно време да пуснат нещо наистина стойностно за него на пазара.Вчера прочетох около 60 страници в рамките на 2 часа и съм толкова приятно изненадана от нещата,които узнах,че на момента ми идеше да го разцелувам.Казал е нещата толкова точно,детайлно,искрено и с характерния за него хумористичен привкус.Чувствах се така сякаш съм свидетел на всички онези неща за които говори.Днес продължавам в същия дух и вероятно до утре ще съм я прочела.Снимките са страхотни и толкова непринудени.Но можеха да вмъкнат и още някоя.Малко са опростили в това отношение материала.Между другото, ако някой се интересува, имам книгата на руски в електронен вариант,така че ако някой я иска да ми пише.И само да вметна,че книгата е по-различно оформена от българската и естествено, с повече снимки. :wink:

Майкъл Джаксън
Аватар
headlong
The Works

Мнениеот dimitard1 » 25 Авг 2010 23:26

Аз приключих книгата преди около десетина дни и да си призная очаквах повече. Като цяло с малки изключения книгата е запълнена с общи приказки, които вероятно наистина са казани от Фреди, но не можаха да ми задържат интереса през цялото време. Искаше ми да прочета например впечатленията му при първата му среща с Брайън или с Роджър или с Джон. Какво му е направило впечатление във всеки един от тях поотделно.

Искаше ми се също да прочета повече по работата му по албумите и отделните песни. Признавам, че имаше такива страници, но те бяха може би 10 % от цялата книга.

Както казах, тези неща може би наистина ги е казал Фреди, но аз очаквах повече.
We still can find a way
Even cold November rain

Изображение
Аватар
dimitard1
Return of the Champions

Мнениеот headlong » 26 Авг 2010 15:19

Днес прочетох книгата и спокойно мога да кажа,че си заслужава всеки един от нас да я има.Приемам тази книга като изповедта на един голям,велик и много специален за мен човек.Една личност,която чрез тази книга успях да опозная и да обикна още повече.

Майкъл Джаксън
Аватар
headlong
The Works

Предишна

Назад към Фреди